Actualitat

General

La glosa en català tindrà un web educatiu per dinamitzar aquest gènere poètic i musical

Comparteix la notícia
Cor de Carxofa, la Plataforma per la Llengua i la Fundació Carulla signen un conveni per impulsar, conjuntament, Eduglosa.cat, que serà un espai de formació i foment del glosat.
Tres entitats reconegudes en els seus àmbits s’han unit per fomentar la glosa o cançó improvisada en català. Cor de Carxofa, la Plataforma per la Llengua i la Fundació Carulla han signat un conveni per impulsar, de manera conjunta, el portal Eduglosa.cat, i compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
D’aquesta manera col·laboraran en la creació de continguts, la difusió i el finançament d’aquest projecte educatiu adreçat, prioritàriament, al món docent amb l’objectiu de donar a conèixer la glosa i d’introduir-la a l’aula.
Eduglosa.cat vol ser la plataforma de difusió de recursos didàctics i eines educatives de la glosa aplicats a l’ensenyament. A banda d’una breu introducció explicativa de la història del glosat i del context social d’aquest gènere poètic i musical, composició popular que consisteix a improvisar versos sobre una determinada melodia amb una mètrica i rima concretes, la part central del web serà la Glosateca. En aquest espai s’hi trobaran recursos com lletres de repertori, partitures, àudios i vídeos. També hi haurà recursos per activitats didàctiques completes i, fins i tot, programacions senceres.
Per desenvolupar aquest projecte, les tres entitats han creat una identitat visual que recull les característiques principals de la glosa, cançó improvisada composta de rima, melodia, mètrica i idea. És per això que la part simbòlica del logotip està composada per una estrofa de 4 versos de set síl·labes triangulars, en la que els colors rimen entre ells i interpreten aquesta cançó improvisada.