Actualitat

Ressenya

Garrotins a l’Aula – La Trama (Sabadell)

Comparteix la notícia

El ‘hip-hop’ i els garrotins entren a les aules

Imagina dues aules d’institut. A una d’elles, Pau Llonch rapeja amb posat agressiu mentre una base de hip-hop fa tremolar les parets. A l’altra, Gemma Balaguer toca la guitarra amb alegria acompanyant un grup de nens que improvisen garrotins. Les dues activitats són tallers que tenen lloc a Sabadell, i –malgrat que formen part de dos projectes educatius a priori molt diferents– comparteixen un mateix rerefons.

“Tot es barreja: tant la cançó improvisada tradicional com el rap consisteixen bàsicament a expressar allò que penses i sents”, reflexiona Balaguer, professora a l’escola La Trama i coneguda també pel seu sobrenom, Fardatxa.Tortosina establerta a Sabadell, és una de les impulsores de la iniciativa Eduglosa, un projecte educatiu que introdueix la glosa dins l’aula a partir de tallers.

“Hi ha una sèrie d’elements pedagògics que els professors de llengua i els de música podem treballar a partir dels garrotins o les nyacres”, apunta per la seva banda Berta Junqué, professora a l’institut Pau Vila i corresponsable que el seu centre acollís fa unes setmanes un dels darrers tallers d’Eduglosa a Sabadell.

 

Si vols continuar llegint, clica aquí

Glosateca completa Recursos Activitats didàctiques Programacions
Darreres notícies
Comparteix la notícia